Organization no. 995 495 244 - FSiL PROJECTS
Living up the C.U.L.P.R.I.T.S Virtues - FILIPINO SOCIETY IN LOFOTEN
 
FSiL's FINANCIAL BENEFITS PROGRAM (FFBP)
 
Only the direct family of active FSiL members can be the beneficiaries to this FFBP project for medical purposes or by other means. In addition of this, each member will give a voluntary contribution to whoever members who might be in need for an extra help. It is necessary that an appropriate copies of bills or receipts must be returned to the FSiL's organization by the members which serve as an evidence of real existence of the problems that may arise

Cash and in kind contributions include donations to our organization are very much appreciated for charitable purposes like this.
 
As the initial project of the FSiL organization, we all members have decided to make CARITAS as the first recipient to receive a financial aid this year 2011. A monthly contribution of kroner 200 must be given to this valid charitable institution. The FSiL organization will take a part in helping the needy through this simple way which takes only about a year of giving fund. 
Gir til Filippinene
I stedet for å kjøpe konfekt og frukt til enhetene i Vestvågøy kommune til jul, gir kommunen 10.000 kroner til tyfon-rammete Filippinene.
Hva vi vanligvis har gjort i forbindelse med jul, er at vi har kjøpt inn et eller annet, for eksempel frukt eller konfekt, til hver enhet i kommunen. Egentlig har de fleste mer enn de trenger i jula, og derfor diskuterte vi en annen vri i år, om det ikke var bedre å gi de pengene til et godt formål. Med bakgrunn av katastrofen i Filippinene, og at vi vet at Filipino Society i Lofoten har gjort mye for å samle inn til dem som er rammete, tenkte vi at det var lurt å gi til dem, sier rådmann Kjell Idar Berg i Vestvågøy kommune.
Det er første gang kommunen gir fra denne post i kommunebudsjettet til et godt formål. På en måte er det en gave fra alle kommunalt ansatte. Hver enhet har fått et kort med en julehilsen og forklaring på årets vri. Kortene ble sponset av Foto Print´n på Leknes.
- Da jeg gikk ned dit for å lage kortene, sa Geir Riise at dette ble hans bidrag, forteller Berg.
Filipino Society i Lofoten har 28 medlemmer. De har hatt pengeinnsamling i Lofotsenteret på Leknes, der de fikk inn over 10.000 kroner, og har også fått 9637 kroner fra Buksnes kirkekor, som skal gå til kriserammete områder i Filippinene.
- Så fikk vi en god beskjed i går, at vi også får penger fra kommunen. Vi er så takknemlige, og det var en stor overraskelse og ikke forventet at vi skulle få penger fra kommunen, tusen takk, sier kasserer Allan Edward Gervacio i den norskfilippinske foreningen.
- Vi skal sørge for at disse pengene kommer til dem som er rammet, og dere skal få tilbakemelding, legger han til.
Situasjonen i de kriserammete områdene i Filippinene er fortsatt vanskelig. Cirka 5000 er omkomne og 2000 er fortsatt saknete i provinsen Leyte.
- Det er ufattelig mange som ble rammete. Vi har det så godt, og noen sliter over hauet, sier fungerende ordfører Elisabeth Holand.
 
To all the supporters of Filipino Society in Lofoten (FSiL) 
THANK YOU so much for making this possible to help. 
 
The People of Caridad Baybay Leyte extend their warmest gratitude to all of you.
Du trenger Flash Player for å kunne se denne siden.
FSiL´s supports to the people of Caridad, Baybay - Leyte
Supertyphoon Yolanda Typhoon victims
FSiL - OPERATION ABOT KAMAY
ILIHAN - TABOGON, CEBU

 
 
 
 
 
Message from FSiL Chairwoman Helen Virtudazo Evensen to the recipient of FSiL fundraising 
 
Heia Erlend og Co.
Vi er en Filipinske Gruppe i Lofoten som heter FSIL 
www.filipinosocietyinlofoten.com Vi ønsker å gi våres støtte til deres organisasjon/prosjekter. Vi BEUNDRER deres innsats og all arbeid dere hadde gjort til de barna som trenger deres hjelp eller de barna som er i nød, spesielt det som hadde hendt i Tacloban. Det var beundringsverdi hvor mye dere har måttet gjennomgå for å hjelpe flest mulig i den tiden Tacloban var i nød. På vegne av Alle Filippinske Vi Ønsker å si TUSEN TAKK for deres modige innsats. 

Stå på og Gud velsigne dere alle.
 
 
 
Sjarmtrollet Albert Nikolai klarer å lokke fram smilet hos mamma Helen Evensen, leder i Den filippinske forening i Lofoten. - Livet må gå videre. Men akkurat nå er alt så forferdelig trist, sier hun.Foto: Kari Frøyland
Over 12.000 mennesker er døde og rundt 10 millioner mennesker rammet etter at tyfonen Haiyan traff Filippinene natt til fredag. Vinden er den sterkeste som noensinne har truffet land.På Bøstad sitter Helen Evensen og følger med på TV-sendinger og sosiale medier fra hjemlandet.– Det er så vondt. Det føles så urettferdig. For en måned siden ble området rammet av jordskjelv med mange døde. Fremdeles er det etterskjelv. Også skjer dette, sier hun.Tårene har vært mange de siste dagene. TV-bildene fra hjemlandet har brent seg fast. En far som i sjokk bærer rundt på sin døde datter på seks år. En familie på mor, far og et lite barn som holder fast i hverandre. Druknet. En mor i bunnløs sorg etter å ha mistet mann og barn.Samles i sorgenDen filippinske foreningen i Lofoten har 28 medlemmer.– Vi har ringt rundt til alle, og så langt er det bare ett av medlemmene som ikke vet hvordan det har gått med familien. Så slik sett har det gått bra med oss denne gangen. Men det gjør så vondt likevel, sier hun.Foreningen hadde opprinnelig planlagt å ha sitt årlige julebord til lørdag.– Det bruker å komme mange nordmenn. Vi har mat og dans, og har det kjempehyggelig, sier hun.Foreningen vurderte å avlyse årets arrangement, men nå er det bestemt at det likevel vil gå som planlagt. Tragedien i hjemlandet vil likevel legge en skygge over festen.– Jeg tror ikke jeg kommer til å orke å danse. Men det er godt å treffes og være i lag, og snakke om det som har skjedd, sier hun. Lager innsamlingsaksjon Helen Evensen jobber som hjelpepleier på sykehjem i Leknes, og opplever stor støtte fra nordmenn.– Alle spør hvordan det har gått med familien min hjemme. Det er vondt og godt på en gang. Jeg setter pris på at folk bryr seg, og er så takknemlig for alle som vil gi støtte og penger. Men samtidig gjør det så vondt å stadig bli minnet på alle som lider på Filippinene, sier hun. Den filippinske foreningen i Lofoten vil arrangere innsamlingsaksjon en av de nærmeste dagene. Pengene vil bli kanalisert til hjelpetrengende gjennom organisasjonen Streetlight, som ble grunnlagt av nordmannen Erlend Johannesen i 2004.
 
OPERATION ABOT KAMAY
 
Du trenger Flash Player for å kunne se denne siden.
OPERATION ABOT KAMAY ON ITS SECOND DAY
2ND DAY: OPERATION ABOT KAMAYThe distribution of relief goods continued in the cities of SAGBAYAN, CLARIN AND DANAO, BOHOL
Du trenger Flash Player for å kunne se denne siden.
OPERATION ABOT KAMAY ON ITS FIRST DAY
The distribution of relief goods in Loon and Calape, Bohol have taken place on the first day of operation with the help of volunteers.
Du trenger Flash Player for å kunne se denne siden.
OPERATION ABOT KAMAY: Repacking of Relief Goods by Volunteers
A join force fundraising project by Filipino Society in Lofoten (FSiL) and Mekeni Norway in Oslo for the earthquake victims in Bohol.
 
FSiL FUNDRAISING FOR EARTHQUAKE VICTIMS IN CEBU AND BOHOL
 

Russel Gervacio, Allan Gervacio og leder Helen Evensen i den filippinske foreningen i Lofoten håper lofotingen også denne gang hjelpe ofrene etter en naturkatastrofe i hjemlandet.
 
Det var tirsdag morgen, lokal tid, at et kraftig jordskjelv rammet Filippinene. Torsdag var 144 bekreftet omkommet og det er svært store materielle ødeleggelser. Det bor mange filippinere i Lofoten og den filippinske foreningen i Lofoten ønsker å hjelpe ofrene i sitt hjemland. - Det er fryktelig at vårt hjemland nok en gang er blitt utsatt for en naturkatastrofe. Svært mange er husløse og det er mangel på mat. Lørdag vil vi holde en innsamlingsaksjon i Leknes sentrum der alle pengene vi får inn går til jordskjelvofrene. Vi samarbeider med det lokale røde kors som kjøper inn mat og deler ut. Da er vi sikre på at pengene kommer fram til de som trenger det mest, sier Helen Evensen som er leder i den filippinske foreningen i Lofoten. - Det er ekkelt å følge med. Jeg kommer fra en øy like i nærheten der jordskjelvet hadde sitt episentrum, legger hun til. Hun, Allan og Russel Gervacio sier at lofotingene er flinke til å støtte opp. - Vi har flere ganger tidligere hatt slike innsamlingsaksjoner og lofotingene er flinke til å gi penger til de som trenger det. Det er vi veldig takknemlig for. Vi håper at lofotingene også denne gang vil støtte de som er rammet, sier de tre.
Publisert 19.10.2013 kl 10:40 Oppdatert 19.10.2013 kl 10:41
 
 

 
 
The net proceeds arising from the Sale of the Souvenir Program will be donated to the NASJONALFORENINGEN FOR FOLKEHELSEN as FSiL project in support to the people with DEMENS (out of one´s mind) and people with HEART FAILURES which usually involve the older people.

Each copy cost only 30 KRONER.

Please purchase one for a good cause.
This will be available at Gravdalshallen venue.

THANKS FOR THE SUPPORT!MABUHAY!
 
FSiL BANNERS, TICKETS AND SOUVENIR MEMORABILIA